«Φρούριο» θυμίζει ήδη το κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ στις 7.30  μ.μ. και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη στις 19:30, ενώ, για τις 19:00 είναι το κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που διοργανώνουν στον Λευκό Πύργο η «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και οι «Ενωμένοι Μακεδόνες». Επιπλέον, στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού  χώρου, ως απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ η πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου θα παραμείνει κλειστή.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για την τήρηση της τάξης στη Θεσσαλονίκη. Στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνεται η ανάπτυξη 18 διμοιριών των ΜΑΤ και 11 διμοιριών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος. Παράλληλα, θα επιχειρήσουν drone και ελικόπτερο της αστυνομίας για τον από αέρος έλεγχο της κατάστασης που θα επικρατεί στους δρόμους, ενώ στην πόλη βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής οι δύο αύρες (εκτοξευτήρες νερού) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εάν παραστεί ανάγκη.

Για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας (σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ») συσκέφθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη  ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, όπως αναφέρει το voria.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό μήνυμα «Η Μακεδονία λέει «ναι» στη δημοκρατία, ναι στην αλληλεγγύη, και όχι στον εθνικισμό και τον φασισμό»»