Πολλοί ήταν χθες οι δικαιούχοι που πήγαν στα ΑΤΜ και είδαν χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα. Η καταβολή του επιδόματος ξεκίνησε από χθες για τους πρώτους τυχερούς.

Οι πρώτοι δικαιούχοι είναι 1.381.000, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του είναι η 21/12/2018.

Μια άλλη ευχάριστη είδηση είναι ότι ξεκίνησε επίσης η καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους, ύψους 363 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Ταγαρης της ΗΔΙΚΑ όσες αιτήσεις είχαν διαφορετικό δικαιούχο, αλλά ίδιο IBAN πάνω από 3 φορές έχουν απορριφθεί. Επίσης αιτήσεις με εμπλοκή στον έλεγχο ΙΒΑΝ- ΑΦΜ (συνδικαιούχοι) δεν έχουν ακυρωθεί αλλά έχουν μεταφερθεί για την επόμενη πληρωμή (144.000 αιτήσεις).

Η αίτηση παρά την εμπλοκή παραμένει έγκυρη οπότε θα πρέπει να διορθωθεί ή να προστεθεί IBAN συνδικαιούχου.

Για το θέμα της μόνιμης κατοικίας υπογράμμισε ότι απαιτούσε πέντε διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις και έχει ελεγχθεί. «Κάποιοι δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση (άνεργοι κυρίως) κι αυτό το κοιτάμε με ΑΑΔΕ, όπως και το αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στην υπουργική απόφαση» επεσήμανε ο κ. Τάγαρης.

Για τους φιλοξενούμενους σε Ιδρύματα ή Κέντρα πρέπει να δηλώνεται το ΑΦΜ του κέντρου φιλοξενίας, για να υπάρξει εξαίρεση και να μπορούν να κάνουν αίτηση.