Ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι το βράδυ της Τρίτης, έπεσε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή δήλωσε νωρίτερα ότι άκουσε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς, ενώ ταυτόχρονα άκουγε και το ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε από πάνω.

https://twitter.com/RT_com/status/1073314869670264832

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ  ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση,  ενώ πληροφορίες θέλουν τον  Σεκάτ να  ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας.  Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών.

https://twitter.com/20minutesstras/status/1073319444242448384

Υπενθυμίζεται ότι το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Σερίφ Σεκάτ, του άντρα που σκόρπισε τον τρόμο τη γαλλική πόλη του Στρασβούργου και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, είχε ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης, με περισσότεροι από 700 αστυνομικούς να παίρνουν μέρος στο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 29χρονου Σεκάτ.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας αναπτύχθηκαν κατά μήκος ενός δρόμου, ορισμένοι με το δάκτυλο στη σκανδάλη, διεξάγοντας έρευνες σε σπίτια. Άλλοι αστυνομικοί όρισαν μια περίμετρο ασφαλείας στη συνοικία.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, είχε ανακοινώσει ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά αύριο Παρασκευή, ενώ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο είναι νεκρός, διευκρινίζοντας Οότι ο Σερίφ Σεκάτ άνοιξε πυρ εναντίον τριών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν.