Δεν θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο βουλευτής βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι εκτός του κόμματος του κ. Λεβέντη, που αν τελικά τον διαγράψει η Ενωση Κεντρώων διαλύεται ως κοινοβουλευτική ομάδα

Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό, δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, και προσέθεσε: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Ο κ. Σαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων «για να πιστέψει το άνοιγμα της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησα και υπηρετώ». Πρόκειται για την πρόταση νόμου «Τροποποίηση και συμπλήρωση του Νόμου 3226/2004 (ΦΕΚ 24/Α/4.2.2004) “Παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος και άλλες διατάξεις» – Αναπροσαρμογή κριτηρίων υπαγωγής στο Νόμο και διερεύνηση του πεδίου εφαρμογής του», για την οποία ο κ. Σαρίδης είπε ότι έχουν ενημερωθεί τα κόμματα εδώ και καιρό.