Σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο της Σχολής.

Την κατάληψη έκαναν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές».

«Δέκα χρόνια μετά τίποτα δεν έχει τελειώσει» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και πραγματοποιούν συνέλευση σήμερα στις 10:00 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΣΤΙΣ 10ΜΜ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

2008-2018

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ /ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ».

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας σημειώθηκε ένταση, όταν ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία και πέταξε δύο μολότοφ προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στη συνέχεια καθώς κινούνταν επί της Αγίου Δημητρίου εκτόξευσαν πέτρες σε υποκατάστημα τράπεζας, ενώ έβαλαν φωτιές και σε κάδους.

Τα άτομα απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν στο σημείο.

Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας και σε αυτοκίνητα.