Με καθαρά κέρδη ύψους 80,9 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 13% σε σχέση με πέρυσι, έκλεισε το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 για την ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου, η Aegean πέτυχε να αυξήσει κατά 5% τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της, ο οποίος ανήλθε σε 939,3 εκατ. ευρώ και κατά 14% τα κέρδη προ φόρων, που ανήλθαν σε 115,8 εκατ. ευρώ. Κατά το τρίτο και ισχυρότερο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2018) τα ενοποιημένα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 483,6 εκατ. ευρώ και ήταν ενισχυμένα κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν συνολικά 10,8 εκατ. επιβάτες (αύξηση 6% σε σχέση με το 2017), εκ των οποίων 4,8 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και 6 εκατ. στο δίκτυο εξωτερικού.

H επιβατική κίνηση εξωτερικού από την Αθήνα αυξήθηκε φέτος κατά 12%, ενώ η μέση πληρότητα των αεροσκαφών της εταιρείας βελτιώθηκε από 82,9% το 2017 σε 83,6% το 2018, ως απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης δικτύου και ναύλων.

Στο μεταξύ, οι καθαρές λειτουργικές ροές της Aegean στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ήταν 161,8 εκατ. ευρώ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμά της να διαμορφωθούν σε 389,9 εκατ. ευρώ, μετά και την εκταμίευση της αρχικής προκαταβολής ύψους 34 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της συμφωνίας με την Airbus, η οποία αφορά την παραγγελία έως 42 αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Airbus Α320neo.

«Το τρίτο τρίμηνο, μέσω της ανάπτυξης δικτύου στον κύριο κόμβο της Αθήνας, αλλά και με νέες υπηρεσίες και προϊόντα που δίνουν αξία στους επιβάτες μας, καταφέραμε να σημειώσουμε και πάλι ισχυρή κερδοφορία, παρά την αυξημένη σε αριθμό και χωρητικότητα παρουσία ανταγωνιστών σε δρομολόγια εξωτερικού και εσωτερικού, αλλά και τις σημαντικά υψηλότερες τιμές πετρελαίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και πρόσθεσε: «Ακολουθήσαμε για δεύτερη χρονιά λελογισμένο ρυθμό ανάπτυξης, εστιάζοντας στη δημιουργία των δεξιοτήτων και υποδομών που θα επιτρέπουν τη βέλτιστη αξιοποίηση της μεγάλης μας επένδυσης σε νέο στόλο, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την εταιρεία και τους ανθρώπους μας».

Σημειώνεται, ότι το φετινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας καλύπτει ένα δίκτυο συνολικά 153 προορισμών (122 εξωτερικού και 31 εσωτερικού) σε 44 χώρες.

Η Aegean βραβεύτηκε και πάλι από τα Skytrax World Airline Awards, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2018, ενώ σημαντική διάκριση θεωρείται και η ανάδειξή της στην 5η θέση της λίστας με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο (πλην των ΗΠΑ) στα «2018 Readers’ Choice Awards» του Condé Nast Traveler.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από