Ο θρύλος της ροκ μουσικής, Freddie Mercury έφυγε από τη ζωή πριν από 26 χρόνια. Ένας από τους πιο ταλαντούχους και χαρισματικούς τραγουδιστές όλων των εποχών, ενώ υπήρξε τραγουδιστής των Queen.

Ένα ταλέντο γεννιέται

Ο διάσημος τραγουδιστής, ονόματι Φαρόκ Μπουλσάρα γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη. Το 1955 στάλθηκε πίσω στην Ινδία St. Peter’s School, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στο Panchgani, 250 χμ περίπου από τη Βομβάη (το σημερινό Mumbai). Εκεί πήρε το παρατσούκλι «Φρέντι» που θα κρατούσε για όλη του τη ζωή. Ο διευθυντής του σχολείου παρατήρησε το μουσικό ταλέντο του Φρέντι και πρότεινε στους γονείς του να πάρει μαθήματα πιάνου, πράγμα που έγινε. Επίσης τραγουδούσε στην χορωδία του σχολείου. Στην ηλικία δώδεκα ετών προσχώρησε στο πενταμελές μουσικό συγκρότημα The Hectics το οποίο έπαιζε σε διάφορες κυρίως σχολικές εκδηλώσεις.

Οι Queen συστήνονται στον κόσμο

Ο Μέρκιουρι (που τότε λεγόταν ακόμη Φρέντι Μπουλσάρα) ήρθε μέσω του συμφοιτητή του Tim Staffell σε επαφή με το συγκρότημα Smile. Το τρίο αυτό είχε ιδρυθεί το 1968. Τα μέλη εκτός του Staffell ήταν οι Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ.

Το 1969 έγινε τραγουδιστής του συγκροτήματος Ibex από το Λίβερπουλ, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σεWreckage. Στις συναυλίες έπαιζαν πολλές φορές το Jailhouse Rock, που αργότερα θα έπαιζαν συχνά και οι Queen. Το 1970 είχε μερικές εμφανίσεις ως τραγουδιστής των Sour Milk Sea.

Οι Smile διαλύθηκαν επειδή ο Tim Staffell τους εγκατέλειψε. Οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Φρέντι Μέρκιουρι δεν πτοήθηκαν από την αποχώρησή του και ίδρυσαν το δικό τους συγκρότημα, το οποίο ο Μέρκιουρι ονόμασε Queen, ο οποίος σχεδίασε μάλιστα και το λογότυπο. Το 1971 προσχώρησε ως τελευταίο μέλος του συγκροτήματος ο μπασίστας Τζον Ντίκον.

Μουσικές επιτυχίες

Οι Queen ξεχώρισαν με τις μουσικές τους επιτυχίες, ενώ τα τραγούδια τους ακούγονται μέχρι και σήμερα. Το περιβόητο Bohemian Rapsody έχει ξεσηκώσει τα πλήθη ακόμη και ποδοσφαιρικών αγώνων, με τον κόσμο να τραγουδάει δυνατά όλους τους στίχους του τραγουδιού δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. I want to break free , We are the champions , Don’t stop me now και πολλά άλλα ξεσηκώνουν ακόμη και σήμερα τους πάντες.

Bohemian Rapsody: Η ταινία

Η ταινία ακολουθεί την ανοδική πορεία των Queen με τον Freddie Mercury να βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας. Η ταινία είναι ντυμένη με τα εμβληματικά τραγούδια της μπάντας και τον επαναστατικό τους ήχο.