«Είναι πολύτεκνη η μητέρα μου, μεγαλώνοντας ήταν στο ορφανοτροφείο, μεγάλωσε, δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές ποτέ, παρόλο που μεγάλωσε δύσκολα, δούλευε από μικρή, από 11-12- χρονών» είπε μιλώντας στο Open tv o γιος της καθαρίστριας που έχει καταδικαστεί 10 χρόνια φυλάκιση για την πλαστογράφηση του απολυτηρίου της. Π σάλος που έχει ξεσπάσει συνεχίζεται και πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει ο Αρειος Πάγος.

«Ρωτάω εγώ τον καθένα, εάν ένας γονιός πεινούσαν τα παιδιά του, τι θα έκανε; Δεν θα κοιτούσε έναν τρόπο… Για φαΐ μιλάμε, δεν μιλάμε ότι έκανε για να βγάλει λεφτά ή να αποταμιεύσει λεφτά ή να κλέψει το κράτος… Δούλευε για να ταΐζει» είπε με έμφαση ο γιος της 53χρονης καθαρίστριας που κρατείται στις φυλακές Θήβας.

Η ίδια έχει πει: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση», λέει και χαρακτηρίζει άδικη την ποινή της. «Δεν ήξερα ότι ήταν τα πράγματα έτσι», συνεχίζει και εξηγεί: «Μπήκα φυλακή, δεν ήθελα να μπλέξω. Ηθελα μια δουλειά. Δεν είχα δουλειά, ερχόταν η Πρόνοια…. Εμενα σε ένα χαμόσπιτο και δεν ήθελα να μου πάρουν τα παιδιά. Ετσι έκανα αυτό το έγκλημα που έκανα. Για μια τάξη…»

Η φωνή της προδίδει μια γυναίκα που έχει λυγίσει. «Δούλεψα όμως, Ούτε τα έκλεψα, πρόσφερα στο κράτος, ούτε πλούτη έκανα. Δεν ήξερα γράμματα και δεν ήξερα ότι ήταν τόσο κακό. Είπα στο δικαστήριο: σας εκλιπαρώ, δώστε μου μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά δεν με άκουσαν.

Εκλαιγα και ζητούσα συγγνώμη. Να πληρώσω έλεγα, αλλά όχι με αυτή την ποινή. Εκανα αδίκημα, να πληρώσω. Οχι με αυτή την ποινή. Στο πρώτο δικαστήριο που έριξαν 15 χρόνια, στο δεύτερο παρακαλούσα: έλεγα μήπως ήταν μάνες και με καταλάβαιναν». Η «53χρονη καθαρίστρια», αποκαλύπτει όμως και άλλη μια παράμετρο της εξοντωτικής ποινής της: «Εχασα τη δουλειά μου και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Με  έσβησαν από το μητρώο. Ηταν σα να μη δούλεψα ποτέ…»