Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι το Νοέμβριο προκειμένου να εξοφλήσουν όλες τις υποχρεώσεις τους με την εφορία.

Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ  έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού και τα υπερπλεονάσματα για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επιχειρήσεις καθώς και ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου τα εξής:

  • Την τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Τη δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα
  • Την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ του 2018 και
  • Τις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών στην εφορία.

Τα πρόσφατα στοιχεία του προϋπολογισμού που δημοσιοποιήθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα έσοδα κυρίως τα φορολογικά παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης.

Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, ακόμη και πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες. Μπορούν επίσης, να κάνουν χρήση των προγραμμάτων έως 12 άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών που προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους.