Στην αποκάλυψη ότι ανακάλυψαν έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν πως η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε μυστικά δίκτυο οργανισμών στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται κατά της «παραπληροφόρησης», προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών κρατών, προχωρούν οι Anonymous.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανάρτηση του σε ιστοσελίδα, το έγγραφα αποδεικνύουν πως η βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια «μυστική υπηρεσία μεγάλης κλίμακας» σε ολόκληρη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ συνεχίζουν λέγοντας πως τα έχουν στην κατοχή τους.

Όπως αναφέρει το Sputnik, ο λόγος για έγγραφα, που σύμφωνα με τους Anonymous, αποκαλύπτουν τις δραστηριότητες μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στο Λονδίνο και η οποία έχει σκοπό να «υπερασπίζεται τη δημοκρατία ενάντια στην παραπληροφόρηση».

Αντί για αυτό, όμως, το πρότζεκτ ονόματι «Integrity Initiative» φέρεται να χρησιμοποιούνταν από το Λονδίνο, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι Anonymous κάνουν λόγο για έναν μεγάλο αριθμό εγγράφων, τα οποία φέρεται να αποδεικνύουν πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ που έκανε την εμφάνισή του το 2015 στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, προκειμένου να «αποκαλύψει και να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση», χρηματοδοτούνταν στην πραγματικότητα και λειτουργούσε από το Λονδίνο, μέσω «συγκαλυμμένων επαφών στις βρετανικές πρεσβείες».

Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρουν την περίπτωση του Πέδρο Μπάνος στην Ισπανία, συνταγματάρχη γνωστού για τις φιλορωσικές του διαθέσεις, του οποίου εμποδίστηκε ο διορισμός στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στη χώρα.

Σύμφωνα με τους Anonymous, το δίκτυο του «Integrity Initiative» στην Ισπανία δρομολόγησε μια εκστρατεία στο Twitter, τον Ιούνιο του 2018, προκειμένου να προκαλέσει αναταραχή στα ΜΜΕ και να ωθήσει τα ισπανικά κόμματα στο να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό της χώρας να ακυρώσει τον διορισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από