Την αποφυλάκισή του ζητά ο Αρτέμης Σώρρας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα».

Ο Σώρρας κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου κρίθηκε προφυλακιστέος, επιμένοντας στην απολογία του ότι κατέχει τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

Στο αίτημα αποφυλάκισης, ο ιδρυτής της Ελλήνων Συνέλευσις υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς ήδη «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του». Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν είναι ύποπτος φυγής κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση».

Στο μεταξύ ο αρχικός κατάλογος των 8 κατηγορουμένων (Σώρρας και 7 στενοί του συνεργάτες) έχει πλέον διευρυνθεί .

Ο 1ος ειδικός ανακριτής Βασίλης Ζιάκας που χειρίζεται την υπόθεση, έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος ακόμα 10 προσώπων.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίωναστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονταιείτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε νασυνδέονται με τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.