Κατόρθωμα χαρακτήρισε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Γ. Κατρούγκαλου, πανηγυρίζοντας για τις μείωσης ασφαλιστικών εισφορών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου ου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη: «είχα μια αμυδρά ελπίδα ότι θα είναι παρών ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι επιλέγει πιο ασφαλείς επιλογές. Θα έχω τη δυνατότητα να συνομιλήσω μαζί του για το πανεπιστημιακό άσυλο. Ίσως είναι πιο ασφαλής αυτή η επιλογή γιατί για το πανεπιστημιακό άσυλο μπορεί ακόμα να κατατροφολογεί, γιατί ως προς την οικονομία η καταστροφολογία του τελείωσε, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε «καθώς ερχόμουν αναρωτιόμουν ποιος θα μπορούσε ένα είναι ο τίτλος της παρέμβασής μου. Θα μπορούσε να είναι «και τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους»».

«Διασώζουμε συντάξεις, μειώνουμε την ανεργία, και αναδρομικά δώσαμε και τις αδικίες αποκαθιστούμε και τις ασφαλιστικές εισφορές μειώνουμε και το κοινωνικό μέρισμα θα το δώσουμε στους συμπολίτες που έχουν χαμηλά εισοδήματα και το κυριότερο όλα τα μέτρα που εξήγγειλα στην ΔΕΘ θα τα υλοποιήσουμε» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και το ερώτημα είναι τι θα απογίνετε τώρα; Πού πήγε το περιβόητο 4ο μνημόνιο που με στόμφο εξαγγείλατε ότι έρχεται και ψάχνω και εγώ να το βρώ. Όπως ψάχνω να βρω τους τίτλους των ΜΜΕ που κατατρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους και όχι μόνο ότι έρχεται θύελλα και περικοπές και να οι πίνακες με τις περικοπές και να οι εκπομπές. Θα πρέπει ο φίλος μου Αυτιάς να να πέρασε δύσκολες ημέρες να υπολογίζει τις περικοπές. Τώρα τσιμουδιά. Κανείς δεν κάνει υπολογισμούς για το τι σώζεται από τις αποδοχές των ανθρώπων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «κατόρθωμα που πετύχαμε και αναφέρομαι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που χαρακτηρίστηκε καταστροφική και λαιμητόμος αλλά είναι η αιτία που είμαστε σήμερα σε πορεία ανάκαμψης».

«Λύνει επίσης ένα γόρδιο δεσμό που ήταν μπροστά σε κάθε κυβέρνηση. Κατόρθωμα γιατί όχι μονο έχουμε πλεονάσματα όταν παραλάβαμε ελλειμματικά ταμεία αλλά κυρίως γιατί πετύχαμε την εξυγίανση με τρόπο δίκαιο. Αν συγκρίνεις τις εισφορές στο σύνολο πλέον θα είναι ευνοϊκότερες για τους μισθωτούς, ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται ότι  θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.