Ενα απίστευτο κουβάρι ευθυνών, καταγγελιών, συκοφαντήσεων και στοχοποιήσεων που έχει παρελθόν… 15 ετών, προκαλεί η υπόθεση του c4i και της εμπλοκής ή όχι πολιτικών προσώπων. Ξαφνικά μετά από 15 χρόνια εμφανίζεται προστατευόμενος μάρτυρας και καταγγέλλει ότι στέλεχος του ΚΥΣΕΑ εμπλέκεται στην υπόθεση. Και την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής βάζει στο στόχαστρο 3 υπουργούς της ΝΔ και συγκεκριμένα τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τους κ.  Μαρκογιαννάκη, Πολύδωρα για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μια υπόθεση που ξεθάβεται έπειτα από 15 χρόνια και στοχοποιεί στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ασφαλώς και φέρνει χαμόγελα στο Μαξίμου. Αλλωστε στόχος της κυβέρνησης είναι να βάζει στο κάδρο της διαφθοράς τους άλλους ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ως αρχιερέας της κάθαρσης.

Μόνο αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την υπερβολική ευαισθησία που επέδειξε χθες η κυβέρνηση προς το πρόσωπο του Πρ. Παυλόπουλου.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν αναφορά ζητώντας την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείπου Πάγου για να παρασχεθούν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι αναγκαίες εξηγήσεις για την επιλεκτική εξαίρεση όσων διαλαμβάνονται στο επίμαχο υπ’ αριθ. 1732/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από τις κατά Νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες διερεύνησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, υπουργών της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή», σχετικά με την υπόθεση αναβάθμισης του συστήματος επικοινωνιών C4I ( το οποίο πάντως ως σύστημα είχε εγκατασταθεί επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη).

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και όλο το φάκελο για την υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπόψιν του κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία. Οι πληροφορίες που διαρρέουν από το ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι η κ. Δημητρίου τους είπε ότι υπάρχει βούλευμα και είναι υπό διερεύνηση, την ίδια ώρα που ο Δ. Τζανακόπουλος προσπαθούσε να… ξεχάσει κάτι τέτοιο, προφανώς γιατί έβαζε στο στόχαστρο την καραμανλική δεξιά.

«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

ΝΔ: Δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αναφέρουν πηγές της ΝΔ, με αφορμή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, η οποία με αφορμή την «συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας», υποστηρίζει ότι «μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου» και ρωτά αν «θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους;».

Η ΝΔ, διευκρινίζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν» και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί. Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Γεννηματά: Mε θρασύτητα το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας

Απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έδωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά τα «πυρά» που δέχτηκε ότι εμπλέκει τον Προκόπη Παυλόπουλο με την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το βούλευμα για το C4i.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open TV, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Με έκπληξη και θλίψη διάβασα την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Ολοι εναντίον όλων λοιπόν σε ένα πολιτικό σκηνικό που όσο περνά ο καιρός θα θυμίζει αρένα.