Για τρίτη φορά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του αστυνομικού, υιού του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου το 2012, αφού τις δύο προηγούμενες φορές ο μάρτυρας δεν εντοπίστηκε από τους συναδέλφους του.

Ο αστυνομικός, που καλείται να καταθέσει μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, δεν προσήλθε ούτε κατά τη σημερινή συνεδρίαση αν και το δικαστήριο έχει διατάξει ήδη δύο φορές τη βίαιη προσαγωγή του. Η απουσία του αστυνομικού προκάλεσε τρίτη εντολή του δικαστηρίου για βίαιη προσαγωγή καθώς όπως ανέφερε η πρόεδρος είναι σημαντικός μάρτυρας «που πιστεύουμε θα μας βοηθήσει στην υπόθεση».

Αυτή την φορά η εντολή προσαγωγής του μάρτυρα δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης όπου υπηρετεί ο αστυνομικός ο οποίος βρίσκεται προς αποστρατεία. Οι προηγούμενες εντολές του δικαστηρίου ήταν προς την Κρατική Ασφάλεια οι αστυνομικοί της οποίας δεν εντόπισαν τον προς συνταξιοδότηση συνάδελφό τους.

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα αστυνομικός ο οποίος ανέφερε πως οι δύο γιοι του βασικού κατηγορούμενου -και οι δύο αστυνομικοί- δεν εξετάστηκαν για την υπόθεση του Παπαγεωργίου ενδελεχώς από τα αρμόδια όργανα. Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Δεκεμβρίου.