Τα εύσημα στον καθοδηγητή Βασίλη Σπανούλη απένειμε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν στο Μόναχο (62-72).

Παράλληλα, ο προπονητής των Πειραιωτών επισήμανε τη σημασία της επιστροφής του Γιάνις Στρέλνιεκς και εξήρε το ερυθρόλευκο περιβάλλον τονίζοντας πως είναι το καλύτερο που έχει δουλέψει στην καριέρα του!

Στην αρχική του τοποθέτηση για το παιχνίδι με τη Μπάγερν ο Μπλατ σημείωσε:

«Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι. Δεν ήταν όμορφο, αλλά ήταν μια πραγματική μπασκετική μάχη. Θεωρώ πως αν θες να έχεις μια καλή σεζόν, θα πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να κερδίζεις. Αυτό κάναμε εμείς απόψε. Μέχρι στιγμής η Μπάγερν έχει μια καλή σεζόν, έχει προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς ανθρώπους με τον τρόπο που παίζει και με κάποιες επιτυχίες που έχει στην Ευρωλίγκα. Οπότε είμαι χαρούμενος και περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου κόντρα σε μια καλή ομάδα. Ήταν μια νίκη που την χρειαζόμασταν», δήλωσε ο Ντέβιντ Μπλατ.

Και συνέχισε αποθεώνοντας τον Kill-Bill… «Πρώτα από όλα μας καθοδήγησε εξαιρετικά ο Βασίλης Σπανούλης, ο αρχηγός μας, ο ηγέτης μας… Μπήκε στο παιχνίδι και μας “τακτοποίησε” . Αν θυμάμαι καλά πέτυχε επτά σερί πόντους, πάσαρε εξαιρετικά, πήρε καλές αποφάσεις και πραγματικά μας βοήθησε να βρούμε λύσεις κόντρα σε μια σκληρή άμυνα όπως είναι αυτή της Μπάγερν. Επίσης κερδίσαμε τη μάχη των ριμπάουντ 39-32 και αυτό είναι πάντα ένα σημαντικό στοιχείο αναφορικά με την κατοχή. Είναι πολύ σημαντικό στατιστικό για εμάς. Δυστυχώς, αν και είναι κατανοητό, κάναμε πολλά λάθη. Η Μπάγερν μας έβαλε πίεση και κάναμε κάποια λάθη που μας πλήγωσαν και χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε ίσως με μεγαλύτερη διαφορά. Αλλά αρκετά από αυτά ήταν αποτέλεσμα της καλής άμυνας της αντιπάλου μας, δεν ήταν από απροσεξία μας. Η Μπάγερν πάλεψε σκληρά. Έχει κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια φέτος και ήταν πραγματικά ένα δύσκολο ματς».

Όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει τι είπε στους παίκτες του μετά την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, είπε: «Τους είπα: “Παιδιά προφανώς εξελίχθηκε σε ένα παιχνίδι άμυνας. Οπότε θα πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο άμυνα για να κερδίσουμε. Δεν θα βγούμε να κάνουμε 5-6 σουτ τριών πόντων έτσι ξαφνικά. Παίξτε καλή άμυνα και είχαμε ίσως το καλύτερό μας δεκάλεπτο σε σημείο κλειδί”. Μπορεί να μην σκοράραμε, αλλά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι… Παλεύαμε σωματικά, δείξαμε αντανακλαστικά και παίζαμε μπάσκετ νικητή… Οπότε τους είπα παίξτε άμυνα στο υψηλότερο επίπεδο, βάλτε την μπάλα λίγο κάτω και το κάναμε…».

Σε ερώτηση για την απόδοση του Γιάνις Στρέλνιεκς, απάντησε: «Χαίρομαι που μου κάνατε αυτή την ερώτηση. Παίξαμε τρία παιχνίδια στην σειρά χωρίς εκείνον και χάσαμε και τα τρία. Επέστρεψε και αυτό σημαίνει κάτι για αυτή την ομάδα. Γιατί χρειαζόμαστε αυτό που κάνει στο παρκέ. Δεν είχα πει κάτι σχετικά πριν… Όμως, αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια της σεζόν… Σου λείπει κάποιος παίκτης κλειδί, χάνεις κάποια παιχνίδια και όλοι αναστατώνονται… Αλλά αυτό είναι λογικό. Αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια της σεζόν. Το ότι επέστρεψε και έκανε τα plays που είδατε σήμερα ήταν τεράστιο».

Για το τι έφταιξε για τις τρεις σερί ήττες που προηγήθηκαν της νίκης στο Μόναχο, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός είναι το καλύτερο μέρος που έχω δουλέψει ποτέ. Ήταν πολύ εύκολο για εμένα να αναλάβω την τεχνική ηγεσία και το εννοώ αυτό. Είναι νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, πολλά νέα παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία αυτό του επιπέδου και επίσης το πιο σημαντικό ήταν το πρόγραμμα. Αν δείτε το πρόγραμμά μας, όλα μας τα παιχνίδι μέχρι τώρα ήταν κόντρα σε ομάδες πλέι οφ ή ομάδες με τεράστια παράδοση και επιτυχίες. Οπότε μερικές φορές πληρώνεις το τίμημα νωρίς στη σεζόν, αλλά αργότερα αντιστρέφεται η κατάσταση και έχεις το αβαντάζ. Για αυτό δεν απογοητεύτηκα που χάσαμε κάποια παιχνίδια, όπως δεν ενθουσιάζομαι όταν κερδίζουμε κάποιο παιχνίδι. Ξέρω τι ακολουθεί, ξέρω τι πρέπει να κάνουμε και ανυπομονώ…».

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Γιόβιτς και αν θεωρεί πως επηρέασε την έκβαση του ματς, είπε: «Και εμάς μας έλειψε ο Τουπάν, οπότε είμαστε… πάτσι. Σίγουρα ο Γιόβιτς είναι σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι της Μπάγερν. Για εμάς δεν ήταν κάτι παραπάνω. Έτσι και αλλιώς έπρεπε να κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να σκεφτόμαστε το ποιος θα έπαιζε και το ποιος όχι. Σε όσα ματς έχουμε παίξει μέχρι τώρα, πάντα απουσίαζε κάποιος παίκτης. Δεν ήμασταν με πλήρες ρόστερ. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν περιμένω κάποιος να μας λυπηθεί όταν μας λείπει κάποιος παίκτης και δεν θα λυπηθώ και εγώ για κανέναν. Δεν το λέω με την κακή έννοια. Αγωνιστικά μιλάω…».