Tο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και όλο τον φάκελο για την υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπόψιν του Κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία για την υπόθεση του C4i θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Σήμερα, για το θέμα αυτό αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i και κατέθεσε αναφορά με θέμα  «ποινικές ευθύνες πρώην Υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΔΗΣΥ επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2018) με το οποίο στάλθηκαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο και το  οποίο όπως αναφέρουν υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος  (βλ. 1η σελίδα 20ου φύλλου επ) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα  ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.

Οι υπουργοί στους οποίους αναφέρεται το ΔΗΣΥ είναι οι κ.κ. Παυλόπουλος, Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης . Με την αναφορά τους, οι βουλευτές γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν : «Δια της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».