H γκάμα της Kia εμπλουτίζεται από το ProCeed, ένα εντυπωσιακό σπορ tourer μοντέλο, που καυχιέται ότι μπορεί να συνδυάσει τους άνετους χώρους με την αθλητική εμφάνιση. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το κορεάτικο μοντέλο εισήλθε στην γραμμή παραγωγής, στο σύγχρονο εργοστάσιο της φίρμας στη Σλοβακία, εκεί όπου παράγονται και άλλα μοντέλα της φίρμας.

To νέο μοντέλο διαθέτει μήκος 4,6 μέτρα, ενώ το ύψος του αγγίζει τα 1,42 μέτρα. Χάρη στο μεγάλο του μεταξόνιο, που αγγίζει τα 1,8 μέτρα, οι χώροι του είναι αρκούντως ικανοποιητικοί για μια πενταμελή οικογένεια.  Και αυτό το μοντέλο θα φέρει την πιο σύγχρονη παλέτα κινητήρων της φίρμας, αρχής γενομένης, τον 1.000άρη T-GDi κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 120 ίππων αλλά και τον επίσης καινούργιο 1.400άρη T-GDi, απόδοσης 140 ίππων. Η γκάμα συμπληρώνεται με τον 1.600άρη T-GDi κινητήρα, απόδοσης 204 ίππων. Η γκάμα των μοτέρ συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και με ένα 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Από πλευράς πετρελαίου, το νέο ProCeed GT κινείται από το νέο κινητήρα “U3” της Kia, απόδοσης 136 ίππων με την ροπή να φτάνει τα 320 Nm. To νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2019.