Όταν το φετινό ραντεβού αθλητών, οικογενειών, ομάδων και φίλων του Μαραθωνίου γίνεται σε κλίμα συγκίνησης για το ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία του θεσμού και την θερμή ανταπόκριση του κοινού, καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει πάει πολύ καλά στη διοργάνωση. Το παγκόσμιο αθλητικό ραντεβού στη χώρα μας συγκέντρωσε περισσότερους από ποτέ δρομείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για την κλασσική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων αλλά και για τις διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων. Η προσωπική προσπάθεια και υπέρβαση πολλών δρομέων οδήγησαν σε σπουδαίες αγωνιστικές επιδόσεις και το αθλητικό ιδεώδες, φέτος ταξίδεψε περισσότερο από ποτέ στα 4 μέρη του ορίζοντα, κάνοντας τον Αυθεντικό Μαραθώνιο αυτό που πρέπει να είναι. Μία μεγάλη γιορτή τους Αθλητισμού, των αξιών του και της προσωπικής ανθρώπινης προσπάθειας για υπέρβαση.

Πίσω από αυτή τη σπουδαία ημέρα ωστόσο, κρύβονται πολλές άλλες ημέρες προετοιμασίας, ενέργειας και οργάνωσης, που στέφθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος για πρώτη χρονιά ήταν εκεί και ο νέος Επίσημος Χορηγός του ΣΕΓΑΣ, η Protergia η οποία προσέφερε ενέργεια στους αθλητές και στις οικογένειες τους, υποστηρίζοντας  την οργάνωση και φωτίζοντας τη σημασία του αθλητισμού. Στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια των διοργανωτών για τη μοναδική αυτή γιορτή και δεν παρέλειψε ωστόσο να απολαύσει με τον καλύτερο τρόπο την ίδια ημέρα της διοργάνωσης. Η Protergia έδωσε το παρών την ημέρα του Μαραθωνίου με την Protergia Running Team ενώ είχε εντυπωσιακό περίπτερο για τους επισκέπτες της Marathon Expo με διαγωνισμούς, παιχνίδια και fitness δώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την έναρξη της συνεργασίας της με το ΣΕΓΑΣ, η Protergia έχει στηρίξει μία σειρά δρομικών εκδηλώσεων με το σύνθημα «Τρέχουμε μαζί, τρέχουμε με ενέργεια» όπως τον 7ο Protergia Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη, το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι δρόμου της χώρας. Παράλληλα έχει συνδράμει και σε άλλους αγώνες δρόμου όπως το «No Finish Line» και τους αγώνες «Run Greece» προσκαλώντας όλο και περισσότερους Έλληνες να συμμετέχουν στις αθλητικές γιορτές του έτους. Η Protergia, όπως δηλώνει και η ίδια θα συνεχίσει να στέκεται περήφανα πλάι στους αγώνες προώθησης του αθλητισμού και να «τρέχει» στο μαραθώνιο δημιουργίας ενός νέου τρόπου ζωής με ζωντανές τις αξίες του αθλητισμού. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Όλοι μας με όποιον τρόπο μπορούμε να στηρίζουμε θεσμούς που χτίζουν ένα καλύτερο αύριο για όλους!