Έξυπνα «ηλιακά παγκάκια» τοποθετούνται σε έξι σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Πρόκειται για μια καινοτομία που εντάσσεται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) του δήμου Κηφισιάς.

Τα έξυπνα παγκάκια προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση: Διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης. Μάλιστα, όταν πέφτει το φως του ήλιου φωτίζονται με μπλε χρώμα. Επιπροσθέτως, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τη δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi, η οποία πρόκειται να ενεργοποιηθεί.

Τα ηλιακά παγκάκια βρίσκονται στο δημαρχείο Κηφισιάς, το Άλσος Κηφισιάς, την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά, την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ερυθραία, το πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία και στην παιδική χαρά «Β. Σφηκάκη» στην Εκάλη.