Όσο και αν ο Σκορπιός είναι ένα απόλυτα λογικό ζώδιο, λόγω της έντονης συναισθηματικής του φύσης και της απολυτότητάς του, δυσκολεύει την καθημερινότητά του. Υπάρχουν πέντε αλλαγές που οφείλεις  να κάνεις για να ζήσεις καλύτερα. Έχουμε και λέμε:

-Μετρίασε την απαισιοδοξία σου και πάψε να δραματοποιείς τα πάντα. Σύμφωνοι «Οτιδήποτε έχει αρχή, έχει και τέλος» και θα είσαι αφελής αν δεν το αντιλαμβάνεσαι. Ωστόσο, κοίτα να αποκτήσεις μια πιο αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Πάψε να αντιμετωπίζει τα πάντα πολύ σοβαρά. Hapi end μπορεί να έχει και η ζωή, όχι μόνο το Χόλιγουντ (στη φωτό ο Σκορπιός Λεονάρντο ντι Κάπριο με την Κέιτ Γουίνσλετ στον «Τιτανικό»)!

-Καλλιέργησε την αρετή του αφήνεσθαι. Όσο και αν γνωρίζεις από προσωπική εμπειρία ότι η χειρότερη πιθανότητα είναι αυτή που βγαίνει συνήθως αληθινή, φρόντισε να είσαι λιγότερο καχύποπτος και επιφυλακτικός με τους ανθρώπους.  Συνειδητοποίησε ότι δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων και άφησε τις καταστάσεις να εξελιχθούν και τα πρόσωπα να υπάρχουν, έτσι όπως είναι, χωρίς να επεμβαίνεις. Αν το καταφέρεις, θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου, και κυρίως οι σχέσεις σου.

-Από τα ζώδια με τη μεγαλύτερη ψυχική δύναμη, διαθέτεις αυτοπεποίθηση, ωστόσο κάποιες φορές σε πιάνουν τα… αυτοκαταστροφικά σου, και αφήνεσαι στα αντιφατικά σου συναισθήματα, ως προς το ποιος είσαι και τι αξία έχεις κ.λ.π. Να θυμάσαι πως ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου, είσαι εσύ ο ίδιος και να πάψεις να αυτομαστιγώνεσαι! Αποδέξου τον σκιώδη εαυτό σου και συμφιλιώσου με την κακή πλευρά σου, έλεγξέ την και όλα θα γίνουν.

-Σαν ζώδιο του νερού λατρεύεις τη συναισθηματική εγγύτητα, θέλεις να περιβάλλεσαι από αγάπη και σου στοιχίζει η αποξένωση κι η απομόνωση. Ωστόσο δεν είναι όλοι τόσο δοτικοί. Χαλάρωσε λιγάκι…

-Κόψε ταχύτητα. Το να είσαι διαρκώς… στην τσίτα δεν κουράζει μόνο εσένα. Μάθε να απολαμβάνεις έστω και προσωρινά την ομορφιά της ηρεμίας!

Να είστε πιο διαλλακτικοί

Κατά τα λοιπά, καθώς η Σελήνη συναντά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, εντείνονται τα συναισθήματά μας και δυσκολεύει η διαχείρισή τους. Καθώς στη ζωή δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο φροντίστε να είστε πιο διαλλακτικοί και ανοιχτοί στις εξηγήσεις και απόψεις των διπλανών σας.

Περισσότερο επηρεάζονται οι Αιγόκεροι, που καλό είναι να μειώσουν λίγο τις απαιτήσεις τους. Καρκίνοι, Κριοί και Ζυγοί κάποιες φορές τα πράγματα ενδεχομένως να μην είναι έτσι τα πράγματα όπως τα βλέπετε. Δίδυμοι και Τοξότες το «όλα ή τίποτα», ερωτικά ή οικονομικά, είναι ρητορικό ερώτημα για εσάς, οπότε μην πέφτετε στην παγίδα.