Από μια μεγάλη γκάμα μπορεί να επιλέξει η γυναίκα, που θέλει να είναι κομψή και φέτος τον χειμώνα, το πανωφόρι που της ταιριάζει. Όπως είδαμε στις πασαρέλες αλλά και στις βιτρίνες, οι σχεδιαστές προτείνουν σχεδόν τα πάντα από rustic trend ως oversized παλτό, κάπες, δερμάτινα, animal print και άλλα με χρώματα και μοτίβα, συνδυάζοντας άνεση και θηλυκότητα για ζεστές και κομψές all day εμφανίσεις.

Από τα πιο βασικά κομμάτια που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου είναι το oversized παλτό, που είναι άνετο και στιλάτο και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες κατάλληλα συνδυασμένο και θα το βρεις σε ωραίους χρωματικούς τόνους, καμηλό, γκρι, μπορντό κλπ.

Φοριούνται πολύ και οι πλεκτές φαρδιές ζακέτες, που αγκαλιάζουν το σώμα, με διάφορα κοψίματα χωρίς κουμπιά σε διάφορα χρώματα, συνδυασμένες με μονόχρωμα μεγάλα κασκόλ, τύπου πασμίνας σε όλους τους χρωματισμούς με το κόκκινο, μπλε, κίτρινο, μαύρο να ξεχωρίζουν.

Καθημερινά θα φορεθούν και τα sheepskin, το γνωστό μας casual ζεστό και χουχουλιάρικο πανωφόρι, εξαιτίας του oversized μεγέθους αλλά και του υλικού. Τα προώθησαν και οι Hermes και Loewe.

Επίσης, μπορείς να ανασύρεις από το βάθος της ντουλάπα σου το δερμάτινο παλτό, που αγόρασες σε άλλες εποχές, που επανέκαμψε δριμύτερο, στις πασαρέλες. Must είναι αυτά σε κλασσικές γραμμές.

Επανέκαμψε και η κάπα, που ενδεχομένως διαθέτεις στην ίδια ντουλάπα. Υπήρχαν μεταξύ άλλων στις συλλογές Saint Laurent, Marni, Salvatore Ferragamo, Fendi και Ferretti.

Μπορείς να βάλεις και τη γούνα, συνθετική και μη. Προσθήκες από γούνα αλλά και δέρμα υπάρχουν και στα ζεστά puffers και bomber jackets σε επιλεγμένα σημεία ώστε να χαρίζουν επιπλέον στυλ.

Γενικότερα θα φορεθούν τα χοντρά ζεστά παλτό σε γήινα χρώματα σε θερμούς τόνους του καφέ, με κυρίαρχα υφάσματα το suede, τη γούνα, το sherling και το crochet με επιρροές από τα 70’s. Επίσης, τα παλτό σε καρό μοτίβο, είναι εξίσου δημοφιλές με την παλέτα των χρωμάτων να έχει εμπλουτιστεί με πράσινες, πορφυρές και κίτρινες αποχρώσεις. Ακόμη τα παλτό με τα μοτίβα που σχετίζονται με τα λεοπάρ και τα ζέβρε prints.

Θυμήσου πριν βγεις για ψώνια, να ρίξεις μια καλή ματιά στη ντουλάπα σου, ώστε να είσαι σίγουρη για τις ελλείψεις που έχεις. Έτσι ή αλλιώς πάντα να δοκιμάζεις τα ρούχα, και να επιλέγεις κομμάτια που σου ταιριάζουν, μπορείς να τα συνδυάσεις με τα υπόλοιπα ρούχα σου και δεν θα τα φορέσεις μόνο εφέτος.