Με την ευκαιρία των κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων που συνεχίζονται, με αίτημα την άμεση πρόσληψη υπαλλήλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διαπιστώνει, για άλλη μια φορά, από τη δική του πλευρά επίσης, τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού στα δικαστήρια της Αθήνας. Το οξύ αυτό πρόβλημα, σε συνδυασμό με την υποβαθμισμένη υλικοτεχνική υποδομή, καθιστά προβληματική την απονομή της δικαιοσύνης, επιδεινώνει τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων, δυσχεραίνει την άσκηση των καθηκόντων των δικηγόρων, όπως φυσικά και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επισημαίνει, ότι καμία πραγματική επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, προς όφελος των πολιτών, δεν μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς στελέχωση των δικαστηρίων με επαρκές προσωπικό, αλλά και χωρίς αντιμετώπιση της υποβαθμισμένης υλικοτεχνικής υποδομής τους, τα οποία φυσικά προϋποθέτουν την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση.

Ο ΔΣΑ απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των υπαλλήλων και την ουσιαστική βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από