Αν και δεν του φαίνεται ο Σκορπιός λειτουργεί στο θέμα της φιλίας με μια παιδικότητα (η φωτογραφία με την Σκορπίνα Τζούλια Ρόμπερτς πλαισιωμένη από διάσημες σταρ είναι από τις «Ανθισμένες μανόλιες» του Χέρμπερτ Ρος). Απόλυτα αφοσιωμένος σ’ αυτούς που αγαπά, δεν μπορεί παρά να είναι και ένας πιστός φίλος, με εκείνους τους οποίους ξεχώρισε στην πορεία των ετών.

Μπορεί να μην είναι παρά αυτοί, ένας, δυο κολλητοί, ωστόσο ο Σκορπιός διατηρεί καλές σχέσεις με αρκετούς διαφορετικούς ανθρώπους, με τους οποίους έχει έρθει για κάποιο λόγο κοντά.

Και αυτούς τους ανθρώπους, όπως και τους κολλητούς του,  θα τους υποστηρίξει, θα τους καλύψει, θα κάνει ότι μπορεί για να τους συμπαρασταθεί στα δύσκολα χωρίς να υπολογίζει χρόνο και -ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές- και χρήμα. Το μόνο που απαιτεί είναι διακριτικότητα, να ξεχάσουν τυχόν μυστικά που τους αποκάλυψε… σε στιγμή αδυναμίας και να μην τον θυμούνται μόνο όταν τον χρειάζονται!

Ίσως κάποιες φορές να είναι λίγος κτητικός λόγω της έντασης των συναισθημάτων του, και έτι ή αλλιώς αλλά δεν γίνεται να είσαι πάντα μόνο εσύ που προσφέρεις! Σωστά;

Καλόκαρδος και δοτικός γίνεται χαλί να τον πατήσεις χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα, αλλά μην διανοηθείς να τον πληγώσεις και να τον προδώσεις.

Αν νιώσει έλλειψη σεβασμού, ετοιμάσου να τα ακούσεις, όμως… σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει οπότε από εσένα εξαρτάται  πως θα εξελιχθεί η σχέση σας.

Εκμεταλλεύσου την ενέργεια και το ανοιχτό πνεύμα που διαθέτει και αφέσου να σε παρασύρει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, κάνοντας πράγματα, που δύσκολα θα έκανες μόνος σου.  Από μακρινά ταξίδια μέχρι γεύματα με περίεργες γεύσεις και οτιδήποτε ιδιαίτερο που στα μάτια του φαντάζει γοητευτικό.

Έχει απίστευτη διαίσθηση, οπότε εμπιστεύου το ένστικτό του  και δεν χάσεις.

Λέει τα πράγματα με το όνομά τους, οπότε ετοιμάσου να ακούς αλήθειες, αφού είναι και ευθύς και δεν αρέσκεται στις κολακείες. Αντέχεις;

Τί επιφυλάσσει το σκορπίσιο φεγγάρι

Κατά τα λοιπά η Νέα Σελήνη  στον Σκορπιό μας κάνει να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνουμε πιστοί στις επιθυμίες μας και να τις πραγματοποιήσουμε. Τα ημίμετρα, οι αμφιβολίες και οι δισταγμοί δίνουν τη θέση τους στη θέληση και την αποφασιστικότητα για ριζικές αλλαγές σε ότι δεν μας ικανοποιεί. Απλά φροντίστε να οροθετήσετε τους στόχους σας, προσωπικούς και όχι μόνο και να οργανώσετε σε όλες του τις λεπτομέρειες το εκάστοτε σχέδιό σας, ώστε να υλοποιηθεί πιο εύκολα. Εννοείται ότι  το σκορπίσιο φεγγάρι ευνοεί μοιραίους έρωτες, βαθιά συναισθήματα, έντονες συγκινήσεις και απόλυτες καταστάσεις στις οποίες όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν όλοι!

Επηρεάζεται φυσικά ο Σκορπιός που λάμπει και απολαμβάνει κατά το δυνατόν τη ζωή, νιώθει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του  και αρχίζει να κάνει σχέδια, απαλλαγμένος πλέον από βαρίδια.

Επίσης, οι Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι  που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν νέα ξεκινήματα εφόσον  βρουν τι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν και αφοσιωθούν στον στόχο τους!

Τέλος, Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι καλό είναι πριν αφεθείτε να κατακλυστείτε από τις επιθυμίες σας, να σκεφτείτε δυο φορές αν είστε έτοιμοι να πληρώσετε το τίμημα!