Ένα πρωτότυπο φωτογραφικό εργαστήρι με θέμα «Φωτογραφίζω και καταγράφω κτήρια των δεκαετιών 1950 & 1960» ξεκινούν η MONUMENTA και ο φωτογράφος Jeff Vanderpool.

Στόχος τους είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την τέχνη της φωτογραφικής καταγραφής και την μεθοδολογία της επιτόπιας καταγραφής κτιρίων. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας και θα ήθελαν να μάθουν πως μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για την καταγραφή και την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης μας.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο φωτογραφικές εξορμήσεις στη Αθήνα -που θα συνδυαστούν με καταγραφή κτηρίων- και την παρακολούθηση τεσσάρων θεωρητικών μαθημάτων κατά την διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για την φωτογράφιση, την ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών και τις ανάγκες της τεκμηριωτικής φωτογράφισης που απαιτεί το θέμα του εργαστηρίου.

Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι τρεις εβδομάδες- από τις 7 έως τις 21 Νοεμβρίου- και θα περιλαμβάνει έξι συναντήσεις συνολικής διάρκειας 12 ωρών. Το φωτογραφικό υλικό που θα προκύψει θα ενταχθεί στο αρχείο καταγραφής της MONUMENTA, η οποία εκπονεί προγράμματα καταγραφής κτηρίων από το 2013.

Το κόστος για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 80 ευρώ ενώ για φοιτητές διαμορφώνεται στα 50 ευρω. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο site info@monumenta.org και στο τηλέφωνο 6973308857.