Η κυβέρνηση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έκλεισε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που εξασφαλίζει στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Brexit, γράφει η εφημερίδα The Times.

Οι βρετανοί διαπραγματευτές έκλεισαν καταρχήν συμφωνία με τους ευρωπαίους ομολόγους τους η οποία καλύπτει όλες τις διαστάσεις της μελλοντικής εταιρικής σχέσης ως προς τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων, εξηγεί η εφημερίδα, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές και εκτιμά ότι ενδέχεται να βρισκόμαστε μπροστά σε συνολική συμφωνία για το διαζύγιο.

Ενδειξη ότι βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίησή της ευρύτερη συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα των Τάιμς, είναι η επιστολή που απηύθυνε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός Μπρέξιτ, στην οποία τονίζει πως αναμένει η κυβέρνηση να την έχει στα χέρια της μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Το «τέλος» της διαπραγματευτικής διαδικασίας «είναι ορατό», υποστήριξε ο Ράαμπ στην επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η ισοτιμία της βρετανικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου αυξήθηκε έως και κατά 0,5% στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος μετά το δημοσίευμα αυτό.