Τέλος στα απευθείας δρομολόγια του μετρό προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), βάζει από την ερχόμενη Πέμπτη η διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)!

Συγκεκριμένα, για λόγους …εξοικονόμησης συρμών θα αυξηθεί η ταλαιπωρία των επιβατών, καθώς οι μετακινήσεις με το μετρό προς και από το αεροδρόμιο, θα γίνονται πλέον με «ανταπόκριση», με ενδιάμεσο σταθμό αυτόν της Δουκίσης Πλακεντίας!

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, όλοι οι επιβάτες που θα κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο, από την 1η Νοεμβρίου 2018 θα αποβιβάζονται υποχρεωτικά στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας. Εκεί θα επιβιβάζονται εκ νέου σε άλλο συρμό του μετρό, ο οποίος θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Το ίδιο θα συμβαίνει και στην αντίθετη διαδρομή.

Πρόκειται για μέτρο το οποίο θα αυξήσει κατακόρυφα την ταλαιπωρία των επιβατών και κυρίως των τουριστών, καθώς, στο εξής, για να φτάνουν στο αεροδρόμιο ή στο κέντρο της Αθήνας, θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν δύο συρμούς, φορτώνοντας και ξεφορτώνοντας τις βαλίτσες και τις άλλες αποσκευές τους στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας!

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί του μετρό με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αναχωρούν από το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας κάθε  00:25 και 00:55 της ώρας (ανά ημίωρο). Επίσης, οι ώρες εκκίνησης των συρμών του μετρό από το αεροδρόμιο, θα είναι κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας. Οι επιβάτες θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας, ενώ στη συνέχεια θα επιβιβάζονται σε άλλον συρμό του μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τους επιβάτες που θα προέρχονται από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Πηγές της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν ότι με τη συγκεκριμένη αλλαγή των δρομολογίων, η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να καλύψει τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε συρμούς. Με τη λύση που επιχειρεί να εφαρμόσει, θα εξοικονομηθούν συρμοί, καθώς πλέον στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο θα απασχολούνται μόλις τρεις συρμοί (δύο κανονικοί και ένας εφεδρικός).

Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ έχουν καταγγείλει από καιρό πως στο μετρό υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά συντήρησης των συρμών. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ακινητοποιημένοι στα αμαξοστάσια παραμένουν 22 από τους 67 συρμούς του μετρό, λόγω βλαβών και ελλείψεων σε ανταλλακτικά. Από τους υπόλοιπους 45 συρμούς που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, καθημερινά είναι διαθέσιμοι για κυκλοφορία 40 ή και λιγότεροι, λόγω τακτικών συντηρήσεων.