Ανοίγει ο κύκλος της κλήσεως προς παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Folli Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις  για τη διάπραξη κακουργημάτων 10 άτομα που φέρονται να έχουν σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κλήση ως ύποπτοι έχουν λάβει ώστε να εμφανιστούν σήμερα Δευτέρα  ή αύριο  Τρίτη η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος , Αικατερίνη), τρία μέλη του ΔΣ , ο οικονομικός διεθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπεγραψε τον ισολογισμό (και ) του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. Πρόκειται για  10  άτομα για τα οποία ο οικονομικός ισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει (και το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποδεχτεί με δυο βουλεύματα) να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Τα αδικήματα  που καλούνται να δώσουν ανωμοτί ( σ.σ χωρίς όρκο) κατάθεση αφορούν αυτά της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η κλήση  σηματοδοτεί ότι φτάνει στο τέλος του το πρώτο κομμάτι της έρευνας ενώ εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθως και άλλα ζητήματα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι των «υπόπτων» προσέρχονται προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και παίρνουν προθεσμία για τους εντολείς τους για την επόμενη εβδομάδα.