Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως «η ΝΔ δε θα στηρίξει καμία συμφωνία που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου. Σε δηλώσεις του στον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου ανέφερε ότι «αυτήν την περίοδο δρομολογούνται εξελίξεις εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Η ΝΔ δε θα στηρίξει καμία συμφωνία που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες μας».

«Η σκέψη όλων μας γυρίζει 106 χρόνια πίσω εκείνες τις μέρες του Οκτωβρίου του 1912, όταν η Ελλάδα και η ηγεσία της παραμέρισαν τις όποιες διαφορές είχαν και με ρεαλισμό, με αποφασιστικότητα, αλλά και με τόλμη έκαναν πράξη το όραμα όλων των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Βέβαια λίγα χρόνια μετά ακολούθησε ο εθνικός διχασμός. Σήμερα που, δυστυχώς, σκεπάζει τη χώρα μια συνολική απαισιοδοξία και μία -θα έλεγα- συνολική κατάθλιψη να σκεφτούμε και πάλι ποιες είναι αυτές οι αρετές του έθνους μας που έκαναν τη χώρα μας μεγάλη στο παρελθόν. Πόσο σημαντική είναι η αποφασιστική και αποτελεσματική ηγεσία, αλλά πόσο εξίσου και ίσως ακόμα σημαντικότερη είναι και η ενότητα του λαού μας. Να ξαναβρούμε αυτές τις αρετές για να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο και θα στηρίξει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο Ναυτικό Όμιλο θα βρεθεί στις 13:00, όπου και θα συναντήσει τη Χριστίνα Μπούρμπου και τη Μαρία Κυρίδου, τις δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία, οι οποίες κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Νέων.

Διαβάστε επίσης

Παυλόπουλος: Η Θεσσαλονίκη καρδιά της πάντα ελληνικής Μακεδονίας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από