Αφωνοι έμειναν οι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν έφτασε την Τρίτη το πρωί η «βοήθεια» της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Πρόκειται για πέντε μεγάλους οικίσκους – τύπου container – που διέθεσε η κ. Δούρου προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Βενιζέλειο για τη στέγαση μέρους των διοικητικών υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά την καταστροφική φωτιά της 23ηςης Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οταν οι εργαζόμενοι είδαν τους οικίσκους δεν πίστευαν στα μάτια τους.

«Περιμέναμε να έρθουν οι οικίσκοι και μόλις τους είδαμε δεν ξέραμε τι να πούμε. Για να χρησιμοποιηθούν πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις καθώς βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Γιώργος Χονδροζουμάκης.

«Οργανωμένη αλληλεγγύη»

Για οργανωμένη αλληλεγγύη είχε κάνει λόγο η κα Δούρου όταν προσφερόταν να ανταποκριθεί στο αίτημα για συνδρομή βοήθειας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

«Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα του Υπουργείου Υγείας και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, διέθεσε 5 μεγάλους οικίσκους – τύπου container – για τη στέγαση μέρους των διοικητικών υπηρεσιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου που καταστράφηκαν ολοσχερώς, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης» ανέφερε, τότε, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Παρέμβαση των εργαζομένων

Η Ενωση Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου γνωστοποίησε το γεγονός και μέσω της ιστοσελίδας της, σημειώνοντας:

«H πολυσυζητημένη βοήθεια της πολιτείας στο πυρόπληκτο Βενιζέλειο μόλις έφτασε

Τα συμπεράσματα δικά σας………….

Φανταστείτε πόση θα είναι η έκτακτη επιχορήγηση !!!!»

Πράσινο φως για τα Λευκά Κτίρια

Ευτυχώς για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε την Τρίτη το αίτημά να χρησιμοποιηθούν γραφεία των Λευκών Κτιρίων για τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

«Ευτυχώς είχαμε τη θετική εξέλιξη από την πλευρά της Πρυτανείας. Δεν ξέρουμε ακριβώς ποια κτίρια θα μας δώσουν και αν θα μας καλύψουν αλλά σίγουρα πρόκειται για μεγάλη βοήθεια», επισήμανε ο κ. Χονδροζουμάκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως «επειδή ένα νοσοκομείο πάντα έχει έλλειψη χώρου σίγουρα θα βρούμε και τρόπο για να χρησιμοποιήσουμε τους οικίσκους».

Πηγή: cretapost.gr