Να αποχωρήσουν τα μέλη της ομάδας του «Ρουβίκωνα» απο το γραφείο που έχουν καταλάβει στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνων, ζητούν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών μια ημέρα πριν το επίσημο «κάλεσμα» της ομάδας μέσα στο πανεπιστήμιο Αθηνών στην περιοχή Ζωγράφου.

Αύριο Τετάρτη, όπως είναι γνωστό, ο «Ρουβίκωνας» έχει καλέσει όποιον  ενδιαφέρεται να ακούσει τις απόψεις των μελών της μετά τις δέκα η ώρα το πρωί, στο χώρο της Φιλοσοφικης Σχολής.

Το ενδιαφέρον βέβαια θα είναι το πρως θα αντιδράσουν οι πρυτανικες αρχές του Ιδρύματος, εαν τα μέλη της ομαδας δεν φύγουν απο τον χώρο του Ιδρύματος αλλά προχωρήσουν κανονικά στην υλοποίηση των σχεδίων τους.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα μικροένταση προκλήθηκε στο κτήριο του πανεπιστημίου Αθηνών όταν φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Ιδρύματος και την διέκοψαν για να εκφράσουν αιτήματα τους.

Η ομάδα ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής. Απειλούσε μάλιστα ότι δεν θα αποχωρήσει αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους.

Οι πανεπιστημιακοί άκουσαν τα αιτήματα τους και συνέχισαν τη συνεδρίαση τους όπου ολοκληρώθηκε στη συνέχεια χωρίς άλλα προβλήματα καθως οι φοιτητές τελικά αποχώρησαν.

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ενταση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου