Αναβαθμισμένο και με περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, θα είναι φέτος το Athens Games Festival (AGF) 2018. Η γιορτή για το ελληνικό ψηφιακό παιχνίδι, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – 20 και 21 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi.

Στόχοι του AGF, το οποίο αποτελεί το μοναδικό Business-to-Business game convention που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, είναι η προβολή και προώθηση του ελληνικού video game, η διασύνδεση της εγχώριας αγοράς ψηφιακού παιχνιδιού με την παγκόσμια και η προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Παράλληλα, επιδιώκεται η προβολή του παιχνιδιού ως κοιτίδας πολιτισμού, εκπαιδευτικού εργαλείου και πεδίου έρευνας και καινοτομίας, αλλά και ως τομέα επαγγελματικής απασχόλησης-δημιουργίας για τους νέους.

Υπενθυμίζεται, ότι στο περσινό AGF λειτούργησαν συνολικά 60 περίπτερα μεγάλων εταιρειών, αλλά και μικρών ανεξάρτητων δημιουργών ψηφιακών παιχνιδιών, ενώ πήραν μέρος 20 ομιλητές από εταιρείες-κολοσσούς και περίπου 2.000 επαγγελματίες από τον χώρο της τεχνολογίας. Επίσης, το περσινό φεστιβάλ προσέλκυσε κυρίως το ενδιαφέρον προγραμματιστών, game artists, μουσικών, αλλά και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γενικά στον χώρο της τεχνολογίας (όπως π.χ. top managers, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους).

Φέτος, η διοργάνωση είναι ακόμα μεγαλύτερη, με συνολικά 80 περίπτερα και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για: Εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας (VR), επιτραπέζια παιχνίδια, masterclasses από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου, ομιλίες από εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού (Amazon, Supercell, Google, Κickstarter), ακαδημαϊκούς και ερευνητές.

Στο πλαίσιο του φετινού AGF, θα λειτουργήσει ειδικό φόρουμ για τους τρόπους χρηματοδότησης των video games, ενώ για πρώτη φορά, έχουν συμπεριληφθεί και επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή κοινότητα σχεδιαστών στον τομέα αυτό.

Το Athens Games Festival 2018 στηρίζουν το επιχειρηματικό συνέδριο White Nights, με έδρα την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και το Nordic Game Conference της Σουηδίας. Μάλιστα, φέτος, το Nordic Game φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Athens Games Financing Forum, ένα ολοήμερο event με εκδότες, επενδυτές και VCs, το οποίο απευθύνεται σε ανεξάρτητα game studios.

Την εκπαιδευτική και επιχειρηματική διάσταση της διοργάνωσης του Athens Games Festival, τα τελευταία τρία χρόνια υποστηρίζει και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με σκοπό την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής και των ψηφιακών παιχνιδιών.

Το Athens Games Festival 2018 σε αριθμούς:

* 80 περίπτερα με ανεξάρτητους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται

στον χώρο του εμπορικού παιχνιδιού, του εκπαιδευτικού και των VR games.

* Εκθέτες από 9 χώρες: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρος, Ισραήλ,

Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Φινλανδία.

* Ομιλητές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του εξωτερικού, όπως Amazon, Google, Supercell, Kickstarter κ.ά.

* Δωρεάν εργαστήριο στην τεχνητή νοημοσύνη από τον καθηγητή και διευθυντή του Institute of Digital Games, Πανεπιστημίου Μάλτας, Γιώργο Γιαννακάκη.

* Νέοι δημιουργοί επιτραπέζιων παιχνιδιών.

* 2D και 3D καλλιτεχνικά έργα, με θεματική τον κόσμο του φανταστικού και

συγκεκριμένα τα μυθικά dungeons.

* Διεθνείς διαγωνισμοί για game developers, όπως το Nordic Game Discovery

Contest.

* Ολοήμερο φόρουμ από επενδυτές, εκδότες, συμβούλους που θα μιλήσουν

για τους τρόπους χρηματοδότησης παιχνιδιών (Game Financing Forum).

* Game arena από το δίκτυο της Battlenet Gaming Stations, που θα περιμένει μικρούς και μεγάλους για παιχνίδι.