Ξεσπάθωσαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οι επικριτές της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, καθώς οι δηλώσεις Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών θεωρήθηκαν ως «άδειασμα» στον Αλέξη Τσίπρα και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου…

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «καρικατούρα» εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε στοιχείο απολιτικοποίησης το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Άμυνας. «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης  να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα», είπε και πρόσθεσε: «Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτή την δυναμική της αυτή η συνεργασία. Και δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα». Ο Ν. Φίλης επεσήμανε ακόμα ότι: «Πρέπει να λάβουμε τα μετρά μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας ωστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική εμπειρία η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, από την πλευρά της μίλησε για «τραυματική εμπειρία» αναφερόμενη στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφερόμενη στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, προειδοποίησε για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ειδικά στις περιφέρειες. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ως υποψήφιους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που το λενε είτε ανοιχτά είτε δεν το λένε, που έχουν διαφορετική κατεύθυνση ιδεολογική και πολιτική» υπογράμμισε.

Για να προσθέσει: «βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, γιατί το μνημόνιο και τα μέτρα που άρχισαν να χαλαρώνουν και αναδείχθηκαν οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε. Και δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει. Κομβικό ζήτημα το θέμα των συνεργασιών».

Παπαδόπουλος: Δεν μπορούμε με την πολιτική των ΑΝΕΛ

Την ίδια στιγμή το τέλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, μετά τις δηλώσεις Καμμένου. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2019. «Δεν μπορούμε με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο», είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. «Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Παπαδόπουλος: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Λάβρος Φίλης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Καρικατούρα του Σαλβίνι ο Καμμένος – «Κοχλαζει» το θέμα της ΕΡΤ

Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική εμπειρία η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ