Επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «καρικατούρα» εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε στοιχείο απολιτικοποίησης το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Άμυνας. «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης  να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα», είπε και πρόσθεσε: «Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτή την δυναμική της αυτή η συνεργασία. Και δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα». Ο Ν. Φίλης επεσήμανε ακόμα ότι: «Πρέπει να λάβουμε τα μετρά μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας ωστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

Παράλληλα ο Ν. Φίλης άσκησε κριτική για ακόμα μία φορά στην ΕΡΤ και τον τρόπο λειτουργίας της, σημειώνοντας: «Τέσσερις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλα το θέμα της ΕΡΤ αναβλήθηκε η συζήτηση 4 φορές. Έμαθα από τις εφημερίδες  ότι ορίστηκε νέα διοίκηση και άλλα».

Δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει πως «κοχλάζει το θέμα εκεί» εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μεγάλη πολιτική ζημιά.

«Σας θυμίζω πως ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ που την έκλεισε, δεν είναι δευτερεύον θέμα αυτό, δεν είναι παρανυχίδα. Είναι κρίσιμο θέμα. Χθες οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε μια μαζική συγκέντρωση που έκαναν έβγαλαν ένα ψήφισμα. Δεν είναι δεξιοί  οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η μετά από προϋποθέσεις αποκάλυψη της πολιτικής.  Από εκεί χάνουμε. Όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με συλλογικό τρόπο να παλεύουμε», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης, από τις σελίδες της Εφημερίδας των Συντακτών, εξαπέλυσε βολές κατά του Πάνου Καμμένου λέγοντας ότι «Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του».