Ελληνικές εκδόσεις των αρχών της τυπογραφίας μέσα από την Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες σε μια ιδιαίτερη έκθεση που θα φιλοξενήσει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελβετική Ένωση Φίλων της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, παρουσιάζονται σπάνιες εκδόσεις του 16ου αιώνα, έργων που γράφτηκαν από σπουδαίους εκπροσώπους της αρχαίας ελληνικής γραμματείας (Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Σοφοκλή, Ηρόδοτο, Όμηρο, Ευριπίδη κ.ά.), και που επιμελήθηκαν σημαντικοί εκδοτικοί οίκοι της εποχής (Φρόμπεν, Ιούντα, Άλδος Μανούτιος, Στέφανος κ.ά.).

Τις εκδόσεις αυτές περισυνέλεξε ο λόγιος συγγραφέας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (1786-1841), γνωστός και ως «Αγαθόφρων». Με καταγωγή από την Ανδρίτσαινα, ο Νικολόπουλος αποφάσισε να δωρίσει το 1838 στην Ανδρίτσαινα τη μεγάλη συλλογή που είχε δημιουργήσει όντας εγκαταστημένος στο Παρίσι, επιθυμώντας τη δημιουργία μιας δημόσιας ανοιχτής βιβλιοθήκης.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ως 20 Δεκεμβρίου 2018, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».