To περασμένο Σαββατοκύριακο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο και η Ducati βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών του MotoGP – συγκεκριμένα στη δεύτερη θέση, στο γκραν πρι στην Ταϊλάνδη! Αυτή είναι η πέμπτη φορά την εφετινή χρονιά, όπου στην πίστα του Μπουριράμ, και σε έναν αγώνα που παρακολούθησαν – μόνο την Κυριακή – περισσότεροι από 100.000 θεατές, ο ταλαντούχος οδηγός κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Στο συγκεκριμένο αγώνα, η έλλειψη εμπειρίας στην πίστα έκανε παράτολμη την όποια πρόβλεψη για τη συμπεριφορά των ελαστικών σε βάθος χρόνου.

Επίσης, ο ρυθμός ήταν μάλλον συγκρατημένος μέχρι και έξι γύρους πριν το τέλος, όταν ξεκίνησαν απανωτές προσπεράσεις ανάμεσα στους Ντοβιτσιόζο και Μάρκεθ, που κράτησαν μέχρι και την τελευταία στροφή.

Τελικός νικητής ο Ισπανός, με μία από τις πλέον ελάχιστες διαφορές που έχουν σημειωθεί στο εφετινό καλεντάρι.

Με τη 2η θέση που κατέκτησε ο Ντοβιτσιόζο εδραιώθηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος στους αναβάτες με 194 βαθμούς, πίσω από το Μάρκεθ που προηγείται με 271 ενώ ο Λορένθο με τους 130 πέρασε στην 5η. Στους κατασκευαστές, η Ducati παρέμεινε στη 2η θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος με 273 βαθμούς.