Διευρύνεται η έρευνα  και για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στις υποθέσεις  παράνομων αποφυλακίσεων υπό όρους με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές η Εισαγγελία Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεση του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά, εντόπισε  κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές  χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις  και σε άλλους κρατούμενους, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται υπόθεση κρατούμενου, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης  για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα, ο οποίος κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας πιστοποιητικά ιατρικά που ελέγχονται ως πλαστά.

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα  χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών  που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος  είναι ελεύθερος  καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βούλευματος, ώστε να ακολουθηθεί το «μοντέλο» Φλώρου, όπου μετά από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.

Υπό αυτά τα δεδομένα  και προκειμένου να  αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους αποφυλακίσεις , η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  έχει ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε τροπολογιά -αλλαγή  του άρθρου 110α  του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , που προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος  με βάση το οποίο ένας κρατούμενος  αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του  Αριστείδη Φλώρου η έρευνα βρισκεται στην τελική της ευθεία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από