Ο Εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε βάρος αγνώστων και το κόψιμο του νήματος της ζωής της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη και ο θάνατός της πλέον θεωρείται δολοφονία.

Ανάμεσα στις διώξεις φέρεται να συμπεριλαμβάνεται και ο γιατρός, ο άντρας με τον οποίο φέρεται να είχε σχέση τελευταία η Ειρήνη.

Ο συνήγορός του, Ευστράτιος Καράτσαλος μιλώντας στο agrinionews.gr, διέψευσε κατηγορηματικά πως ασκήθηκε δίωξη στο όνομα του.

Ο γιατρός, μέσω του δικηγόρου του δήλωσε:

«Όσον αφορά τα λεγόμενα και γραφόμενα των τελευταίων ημερών, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία με καθιστούν ένοχο έχω να δηλώσω ότι: Είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά μου.

Επιφυλάσσομαι φυσικά παντός νομίμου δικαιώματός μου, καθόσον τις τελευταίες μέρες διοχετεύθηκαν στην κοινή γνώμη δημοσιεύματα, ως σαν να στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, τα οποία όχι μόνο με έκριναν ένοχο αλλά και με καταδίκασαν κιόλας, προκειμένου να προκαταλάβουν απόψεις και αποφάσεις.

Ο κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου πρέπει να σταματήσει και τον λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη».

Τι λέει η κολλητή της

Στο Star μίλησε και για πρώτη φορά η επιστήθια φίλη της Ειρήνης Λαγούδη. Η κυρία Ράνια Αθανασοπούλου, με δάκρυα στα μάτια αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες λίγο πριν το τραγικό τέλος  της 44χρονης στη λίμνη Τριχωνίδα.

«Πιέστηκε πιστεύω γιατί κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα κοροϊδίας από έναν άνθρωπο που απεδείχθη ότι όντως την κορόιδεψε, που έπαιξε με το χαρακτήρα της, το ήθος της, την αξιοπρέπειά της, με  όλα. Αλλά δεν άξιζε να φτάσει εκεί που έφτασε.

Μου είχε πει ότι είχε μια σχέση με έναν άνθρωπο που δεν θα έπρεπε να έχει… Ήταν πολύ προβληματισμένη τον Απρίλιο. Εγώ τότε θα έφευγα για σεζόν οπότε πήγα να την αποχαιρετήσω και μου ζήτησε να βγούμε για έναν καφέ μόνες μας να μου μιλήσει για κάτι πολύ σοβαρό. Αυτό το ραντεβού δεν πρόλαβε να γίνει ποτέ δυστυχώς.

Σίγουρα κάποιος την πίεζε. Ήταν κλειστός χαρακτήρας, δεν μίλαγε. Θα μπορούσε όμως να μιλήσει και σε μένα  ή στον αδερφό της…»

Επιμένουν στον ένοχος

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, έλεγε στο newsIT.gr, ότι η δίωξη έχει προσωποποιηθεί και πως τα αίτια της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη, ήταν οικονομικά και ερωτικά.

«Προσωποποιήθηκε η ποινική δίωξη. Βρέθηκε το πρόσωπο του ηθικού αυτουργού της πράξης, αναμένουμε όπως και όλος ο κόσμος, να κληθεί σε απολογία από την κυρία ανακρίτρια… Ήταν από το φιλικό της περιβάλλον, ήταν οικείο το πρόσωπο που οργάνωσε όλη τη διαδικασία που επακολούθησε, όλο το έγκλημα. Την γνώριζε πολύ καλά και πιθανόν και οι φυσικοί αυτουργοί να την γνώριζαν και αυτοί. Στο παρελθόν ήταν πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας για άλλες υποθέσεις. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση εμείς ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι ήταν αυτό το πρόσωπο πίσω από τη δολοφονία της αδικοχαμένης Ειρήνης. Απλά, δεν έχουμε ακόμα τη δικογραφία. Δε μπορούμε να πούμε ονόματα και πρόσωπα. Αναμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία στα χέρια μας και να ταυτοποιήσουμε αν αυτό το πρόσωπο που πιστεύαμε, βρίσκεται πίσω από το φερόμενο ως δράστη της ειδεχθούς αυτής πράξης. Δεν έχει προσωποποιηθεί δηλαδή ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός ή οι φερόμενοι, μπορεί να είναι και περισσότεροι…»