Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, με διψήφια αύξηση στις διεθνείς αφίξεις και τις τουριστικές εισπράξεις, αναμένεται να είναι το 2018.

«Όπως όλα δείχνουν θα σπάσουμε το φράγμα των 32 εκατ. διεθνών επισκεπτών μαζί με την κρουαζιέρα», αναφέρει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

«Με την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική μας, επιχειρήσαμε και πετύχαμε το μεγαλύτερο τουριστικό άλμα όλων των εποχών που αποτυπώθηκε στα συνεχή ρεκόρ τα τέσσερα τελευταία χρόνια στις  αφίξεις, τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη», επισημαίνει η κυρία Κουντουρά και προσθέτει: «Καταφέραμε μέσα από στοχευμένες πολιτικές και δράσεις στον τουρισμό, να ενισχυθούν και οι υπόλοιποι παραγωγικοί κλάδοι, να τονωθεί η απασχόληση, να δημιουργηθούν νέες επενδύσεις και οι τουριστικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την ανάπτυξη που κινητοποιήσαμε, καταγράφοντας σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας τους. Αναδείξαμε τον τουρισμό σε πραγματική δύναμη αλλαγής για την χώρα».

Στο νέο  σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για τα επόμενα χρόνια, κυριαρχεί ο στόχος για τουρισμό 365 ημερών το χρόνο στην Ελλάδα, μέσα από εξειδικευμένα θεματικά τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες και την ενίσχυση νέων προορισμών.

Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αναφέρει η κυρία Κουντουρά, υλοποιούνται προγράμματα και δράσεις  που ενθαρρύνουν την  ανάπτυξη καινοτόμων start-up εταιρειών και παρέχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για την ψηφιακή  μετεξέλιξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να  ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και την εξωστρέφειά τους.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Κωσταντίνος Τσέγας, στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, σταδιακά εδραιώνεται στη συνείδηση των πολιτών όλου του κόσμου.

Με συλλογική προσπάθεια, με ποιοτικές και  στοχευμένες ενέργειες, με έξυπνες δράσεις και αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία,  στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τον ελληνικό τουρισμό σε ακόμη υψηλότερες επιδόσεις  το 2019 και τα επόμενα χρόνια».