Λίγες ώρες μετά την ανατροπή στην εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι όπως έγινε γνωστό η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με παραγγελία της ζητεί να παραμείνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος  στη θέση του και να συνεχίσει το έργο του μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση ποινικών ευθυνών στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβίβασε το σχετικό έγγραφο που αφορά στο πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης με στόχο ο κ. Ζαγοραίος να λάβει γνώση για τις συγκεκριμένες ενέργειες και να το αναζητήσει στην πορεία συσχετίζοντας το με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του.

Σε καμία περίπτωση, ανέφεραν αρμόδιες πηγές, το έγγραφο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η έρευνα καθώς είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι οι κλήσεις σε υπόπτους.

Διευκρινίσεις ζητά η ΝΔ

Τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο επισκέφθηκαν και ζήτησαν διευκρινίσεις  οι βουλευτές της Νεας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την χθεσινή παραγγελία της εισαγγελεως του Αρείου Πάγου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Κ. Παναγιωτοπουλος στη δήλωση του αμεσως μετά χαρακτήρισε  ξαφνική την παραγγελία «που ήδη έχει ανασκευαστεί λογω του θορύβου» οπως είπε και ζητησε «η έρευνα να συνεχιστεί με ταχύτητα. Αυτό θέλουν οι οικογένειες των θυμάτων, αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία»

Ο Κώστας Καραγκούνης, ζήτησε την άμεση κλήτευση των υπαιτίων λεγοντας χαρακτηριστικά: “Ο κόσμος ζητάει εξηγησεις.  Η δικαιοσύνη να συνεπικουρήσει στην απόδοση ευθυνών».