Σε  τρίτη αναβολή  για τις 17  Απριλίου 2019 οδηγήθηκαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τη δίκη του Κώστα Πάσσαρη. Αν και έχουν περάσει 18 1/2 χρόνια από τότε που πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο  κατά την μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, εντούτοις  ακόμη δεν έχει  καθίσει στο  εδώλιο για  να λογοδοτήσει για τις πράξεις  του.

Για άλλη μια φορά η δίκη αναβλήθηκε  λόγω γραφειοκρατίας για  την προσωρινή  παράδοσή του από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας όπου κρατείται στις  ελληνικές δικαστικές  αρχές.

Ο συνήγορος του Πάσσαρη δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει  για όσα έχει  διαπράξει.

«Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα» , δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόντες ήταν αρκετοί μάρτυρες, καθώς μετά από τόσα χρόνια κάποιοι έχουν αποβιώσει. Γεγονός που προβληματίζει τους συγγενείς των θυμάτων που όπως λένε, «οδηγούμαστε σε μια δίκη απόντων με κίνδυνο να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».