Δέκα χρόνια τώρα, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, το κέντρο της Αθήνας γεμίζει μικρούς και μεγάλους, που στέλνουν το μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού. Έτσι, και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το Greece Race for the Cure®, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την έγκριση της αμερικανικής οργάνωσης Susan G. Komen®. Φέτος, η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Όταν το 2009 αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση δε φανταζόμασταν τι θα ακολουθούσε. Φέτος γιορτάζουμε τη ζωή, γιορτάζουμε τη διαδρομή, γιορτάζουμε την επέτειο των 10 χρόνων Greece Race for the Cure®, που συμπίπτει με την επέτειο 30 χρόνων «Άλμα Ζωής»», δηλώνει η πρόεδρος της οργάνωσης «Άλμα Ζωής», Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου.

Για το επετειακό 10ο Greece Race for the Cure® αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και συμβολικό περίπατο 2 χιλιομέτρων ενάντια στον καρκίνο του μαστού, δρομείς και περιπατητές, με αφετηρία το Ζάππειο, θα «χαράξουν δρόμο» ενάντια στον καρκίνο του μαστού σε δύο όμορφες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας, με διαφορετικές ώρες έναρξης.

Η ώρα έναρξης της διοργάνωσης είναι 9 το πρωί. Η ώρα εκκίνησης του αγώνα δρόμου των 5 χλμ είναι στις 10 το πρωί ενώ η ώρα εκκίνησης του περιπάτου στις 11 και μισή το πρωί. Σημειώνεται πως το αντίτιμο συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων είναι 8 ευρώ το άτομο και για τον περίπατο 2 χιλιομέτρων είναι 6 ευρώ το άτομο. Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετέχουν άτομα οποιαδήποτε ηλικίας, ατομικά ή ομαδικά.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά έως τις 24 Σεπτεμβρίου στο https://www.greecerace.gr/registration2018/. Προσοχή! Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά. Αποκλειστικά για τον περίπατο των 2 χλμ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται είτε ηλεκτρονικά είτε σε φυσικά σημεία εγγραφών:

– 1η έως 24 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως Κυριακή 10:00 – 23:00 (Hard Rock Cafe Athens)

– 10 έως 22 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως Σάββατο 11:00 – 20:00 (The Mall Athens, Hondos Center Ερμού, Athens Metro Mall, River West).

Η παραλαβή του υλικού αγώνα:

– Για ηλεκτρονικές εγγραφές: 10-27 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 18:00, 3ης Σεπτεμβρίου 68 (ισόγειο), Αθήνα

– Για εγγαφές σε φυσικά σημεία (μόνο για τους περιπατητές 2 χλμ): Η παραλαβή του υλικού νπορεί να γίνει από τους εθελοντές που βρίσκονται στο περίπτερο εγγραφής.