Τα γενέθλια της μικρής σου κόρης πλησιάζουν και σκέφτεσαι να οργανώσεις ένα πάρτι. Για διαφόρους λόγους έχεις αποκλείσει τη σωτήρια για αρκετούς γονείς λύση του παιδότοπου και των ειδικά διαμορφωμένων χώρων, και προσανατολίζεσαι να κάνεις τη γιορτή στο σπίτι σας, όπου και μεγάλη βεράντα διαθέτετε και πιο οικονομικά θα σου στοιχήσει. Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που αν τις ακολουθήσεις το πάρτι θα μείνει αξέχαστο και στους λιλιπούτειους προσκεκλημένους σας αλλά και στους γονείς τους.

Για αρχή, αφού συζητήσεις και με την κορούλα σου, που πάει στην πρώτη Δημοτικού, και ήδη σου αναφέρει ονόματα παιδιών που θέλει να καλέσει, ξεκαθάρισε τι ακριβώς θα κάνεις, κυρίως πόσους προσκεκλημένους θα έχεις (παιδάκια και γονείς) και εάν θα χρησιμοποιήσεις επαγγελματία διασκεδαστή, κέτερινγκ, ζαχαροπλάστη και κάποιον για το στολισμό, ώστε σε περίπτωση που όλα αυτά τα κάνεις μόνη σου, να φροντίσεις να προμηθευτείς τα αναγκαία ή να πάρεις προσφορές αντίστοιχα. Εφόσον καταλήξεις στο τι ακριβώς θα κάνεις και ετοιμάσεις τη σχετική λίστα, άρχισε και τις προετοιμασίες:

Ας πάρουμε όμως τις δουλειές με τη σειρά, αρχίζοντας από τις προσκλήσεις, που μπορείς να τις φτιάξεις ή να τις στείλεις και ηλεκτρονικά.

Αν φροντίσεις μόνη σου για τη διασκέδαση των παιδιών, φαντάσου χρονικά το πάρτι και οργάνωσε τη μουσική, με τραγουδάκια που τους αρέσουν, βρες  παιχνίδια που μπορούν να παίξουν χωρίς… να γκρεμίσουν το σπίτι, ενθυμούμενη και κάποια που ευχαριστούσαν εσένα όταν ήσουν παιδί  και προετοίμασε τον χώρο που θα τα φιλοξενήσει. Εάν έχεις διαθέσιμο χώρο θα μπορούσαν να παίξουν από μουσικές καρέκλες και σχοινάκι, μέχρι τρίλιζα στον τοίχο, να ζωγραφίσουν κάτι, που θα συμπληρώνουν ή θα χρωματίζουν εναλλάξ, ή να φτιάξουν χειροτεχνίες τύπου κόλλα την ουρά, που μπορεί να τις πάρουν και μαζί τους. Εννοείται πως θα έχετε μπαλόνια, με τα οποία μπορείς να κάνεις γιρλάντες και αργότερα τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παίξουν μέχρι… τένις με ένα πλαστικό πιατάκι. Βρες και παιχνίδια στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς.

Αν θέλεις να κάνεις οπωσδήποτε κάποιο δώρο στα παιδάκια, πάρε τους από ένα μικρό παιχνιδάκι που θα συμπληρώσεις με καραμελίτσες ή σοκολατάκια ή φτιάξε μια πινιάτα (χάρτινη κατασκευή) παραγεμισμένη με ανάλογα καλούδια.

Αν φτιάξεις την τούρτα μόνη σου, προτίμησε ένα απλό παιδικό σχέδιο, που θα ευχαριστήσει όλους, ή αν παραγγείλεις μια με αγαπημένες φιγούρες  της κόρης σου, φτιάξε μία μόνο για τους μεγάλους.

Οσο για το φαγητό, για σνακ  εκτός από ποπ κορν, μπορείς να κόψεις μπαστουνάκια καρότου και αγγουράκια τα οποία θα συνοδέψεις με σάλτσα γιαουρτιού. Ετοίμασε εκτός από τα γνωστά κεφτεδάκια, burgers με πολύσπορο ή μαύρο ψωμάκι, σπιτικά μπιφτέκια, τυρί, ντομάτα και μαρούλι. Ακόμη φτιάξε τυροπιτάκια με φύλλο και λάδι ή φύλλο κρούστας, μυζήθρα και άνηθο. Ετοίμασε πίτσες με αραβικές πίτες, γαλοπούλα και τυριά της αρεσκείας σας. Επίσης φτιάξε χρωματιστές σαλάτες και στόλισε με φρούτα. Μπορείς να έχεις τοποθετήσει και σπιτικά σοκολατάκια στο τραπέζι με κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς.

Οσο για το στολισμό του σπιτιού, εφόσον έχετε και συγκεκριμένο θέμα στο πάρτι άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, και κάνε χειροτεχνίες, χρησιμοποίησε μπαλόνια, κ.ο.κ. Καθώς τα έχεις οργανώσει όλα από νωρίς, απόλαυσε το πάρτι μαζί με τη μικρή σου, και καλή σας διασκέδαση!