Την ανησυχία του η νοοτροπία ανοχής στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα να «μεταδοθεί» σε όλη την ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν οι ειδικοί φρουροί με αφορμή την αντίδραση του αστυνομικού – φρουρού στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας του Σώματος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, εξέφρασε τους φόβους ότι η νοοτροπία «από τον Ρουβίκωνα είναι, θα φύγουν» έχει περάσει σε ολόκληρη την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, «η εικόνα του αστυνομικού με το λευκό T –shirt προσβάλει όλους τους αστυνομικούς».

Σημειώνεται πως με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία θα διερευνήσει την ανταπόκριση του φρουρού και γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του, την ώρα που τα μέλη της συλλογικότητας τον έβγαλαν από το κουβούκλιο και έσπασαν τα τζάμια, ενώ αυτός φoρούσε μόνο ένα λευκό μπλουζάκι και είχε στον ώμο του το αυτόματο όπλο.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο αστυνομικός, μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, (επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από την μέση και πάνω για να μην δίνουν στόχο), όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου οι δράστες, ένας από αυτούς είπε στον αστυνομικό να βγει έξω για να μην τραυματιστεί από τα τζάμια που θα έσπαζαν και αυτός υπάκουσε κλειδώνοντας πίσω του την πόρτα.