Να πουν την αλήθεια προέτρεψε τους κατηγορούμενους η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου άρχισε η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο 2012.

«Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε , ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε η πρόεδρος απευθυνόμενη στους τρεις από τους κατηγορούμενους που κάθισαν σήμερα στο εδώλιο.

Λίγα λεπτά αργότερα η μητέρα του  θύματος Βαρβάρα Θεοδωράκη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και ξεκίνησε να εξιστορεί την συγκλονιστική ιστορία της απαγωγής του γιου της.

Η μάρτυρας έστρεψε  τα βέλη της  στον φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή, τον 73χρονο οικογενειακό φίλο τους ο οποίος, όπως είπε, αποτελούσε πατρική φιγούρα για το γιο της .

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια…Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν το λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες …» είπε η γυναίκα κλαίγοντας . Στο πλευρό της συγγενείς και φίλοι οι οποίοι κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου γέμισαν ασφυκτικά τη δικαστική αίθουσα.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην 9η Αυγούστου 2012 όταν ο Μάριος εξαφανίστηκε και εκείνη δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς οι οποίοι , είπε, της ζήτησαν  λύτρα 620.000 ευρώ.

«Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος… Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο» είπε.

«Να μου πείτε , σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου , να πηγαίνω να του μιλάω …» είπε απευθυνόμενη στους δικαστές κλαίγοντας σπαρακτικά.

Πρωτόδικα, ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ η σύζυγος του σε κάθειρξη 18ετών. Στου υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου .