Συνεχίζει τις ακτιβιστικές δράσεις της η αναρχική οργάνωση Ρουβίκωνας και μάλιστα σε περιοχές ιδιαίτερα φυλασσόμενες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε η πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό.

Oμάδα περίπου 10 ατόμων που ανήκουν στην αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» έκανε «ντου» στην πρεσβεία του Ιράν, στο Ψυχικό. Πέταξαν μπουκάλια και μπογιές καθώς και φέιγ βολάν κι έφυγαν… ανενόχλητοι. Όλα έγιναν περίπου στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (17.09.2018).

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, η επίθεση έγινε για «τους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».

Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από το βίντεο που αναρτήθηκε λίγο αργότερα. Εικόνες που θα προκαλέσουν συζητήσεις καθώς φαίνεται ότι ο αστυνομικός που φυλάσσει την πρεσβεία εμφανίζεται να μην αντιδρά στην επίθεση λες και δε συμβαίνει τίποτε.

Ο φρουρός της πρεσβείας εμφανίζεται να υπακούει νωχελικά τις εντολές των αναρχικών, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα. Βγαίνει από το κουβούκλιο και επιτρέπει σε έναν από τους δράστες να σπάσει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτήριο.

Ο φρουρός απλώς κλείνει την πόρτα του κουβουκλίου του και απλά συνεχίζει να τους κοιτάζει να δρουν ανενόχλητοι.

Σημειώνεται πως ο φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.