Στο μέλλον τα super car δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα συμβατικά βενζινοκίνητα αδελφάκια τους μιας και θα προσφέρουν επιδόσεις, που με αρωγό τους θηριώδεις ηλεκτροκινητήρες τους,  θα εκτοξεύονται με το άγγιγμα του γκαζιού και φυσικά, θα τα λατρέψουν και οι πιο φανατικοί οικολόγοι, με διαβατήριο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ένα από τα μοντέλα που θα κλέψουν την παράσταση είναι η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της Porsche, η Taycan, που αρχικά η εταιρεία μας την είχε συστήσει ως E-Mission.

Σήμερα, το νέο μοντέλο έχει επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές ενός μονοθεσίου της Formula1. Ειδικότερα, η μελλοντική έκδοση παραγωγής θα αποδίδει κάτι παραπάνω από 600 ίππους, με μεγάλη αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 500 χιλιόμετρα! Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, είναι η επιτάχυνση του, η οποία θα καλύπτει από στάση τα 0- 100χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Οι παραπάνω επιδόσεις προέρχονται καθαρόαιμα από τους δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που φέρει το νέο γερμανικό μοντέλο, έναν σε κάθε άξονα, διαμορφώνοντας ένα σύστημα εξελιγμένης τετρακίνησης. Και αν το μεγάλο δίλημμα αγοράς ενός ηλεκτρικού μοντέλου είναι ο μεγάλος χρόνος επαναφόρτισης των μπαταριών, η Porsche ενστερνίζεται ότι, η νέα Taycan μπορεί να εξασφαλίσει μέσω ταχυφορτιστή αυτονομία 400 χιλιομέτρων, μέσα σε 15 λεπτά!

Και όλα αυτά, τη στιγμή, που το ηλεκτρικό γερμανικό μοντέλο βρίσκεται σε φάση δοκιμών, με τα πρώτα μοντέλα να λανσάρονται κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη του 2019.

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης πλασάρει και η Audi με το PB-18 e-Tron Concept.

Πρόκειται για μια σχεδιαστική μελέτη, που προς το παρόν αποκαλύπτεται μερικώς μέσω μιας σκιώδους φωτογραφίας. Η εξωτερική του σχεδίαση παραπέμπει στο R18 e-tron Hybrid LMP1 που πήρε μέρος στο Le Mans.

Η γερμανική φίρμα το μόνο που επιθυμεί είναι να δώσει μέσω του PB-18 e-Tron Concept μια ισχυρή γεύση από τα super car του μέλλοντος τα οποία υπόσχονται μηδενικές εκπομπές ρύπων. Nα σημειωθεί, ότι η Audi ήδη ετοιμάζεται πυρετωδώς να αποκαλύψει σε λίγους μήνες το πρώτο  ηλεκτροκίνητο της SUV .