Εκδήλωση Συλλογής Σχολικών Ειδών για μαθητές ωφελούμενων οικογενειών και του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Στόχος είναι να στηριχθούν οι μαθητές του δήμου Πειραιά, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/9/2018 στην Πλατεία Κοραή από τις 11.00 έως και τις 19.00. Μάλιστα, θα περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών, μουσικών και χορευτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα σχολικά είδη συγκεντρώνονται από τις 13 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα – Παρασκευή από 9:00 έως 20:00 και Σάββατο – Κυριακή από 09:00 έως τις 15:00, στο Γραφείο Εθελοντισμού (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά -Πλατεία Κοραή).

«Η εκδήλωση Συλλογής Σχολικών Ειδών, έρχεται να ενισχύσει το ήδη σημαντικό έργο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και στον τομέα της εκπαίδευσης. Κι αυτό γιατί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. υλοποιεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη «Διδακτική Αλληλεγγύη», το οποίο προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές. Μάλιστα φέτος εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση 8 στους 10 μαθητές, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Στόχος είναι να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά. Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς», σημείωσε ο δήμαχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.