Οι Alvin Ailey American Dance Theater είναι στην Αθήνα! Τα μέλη του γνωστού αμερικανικού συγκροτήματος έφτασε στην χώρα μας εν όψει της σειράς χορευτικών παραστάσεων από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Και δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους σε βίντεο που ανέβασαν στο instagram, καλώντας το κοινό να δώσει το παρόν στα σόου τους.

Μετά από 21 σταθμούς στα μεγαλύτερα θέατρα της Αμερικής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ρόμπερτ Μπάτλ οδηγεί το Alvin Ailey American Dance Theater σε μια διεθνή περιοδεία για την 60ή επέτειο από την ίδρυση του συγκροτήματος, με αφετηρία την Ελλάδα.

Από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου το Alvin Ailey American Dance Theater, αναγνωρισμένο από το αμερικανικό Κογκρέσο ως «ζωτικής σημασίας πολιτιστικός πρεσβευτής των Η.Π.Α. σε όλο τον κόσμο», έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Το κοινό της Αθήνας θα ζήσει από κοντά την απαράμιλλη τέχνη των 32 κορυφαίων χορευτών του Alvin Ailey American Dance Theater, σε ένα ρεπερτόριο που συνδυάζει αρμονικά το σύγχρονο χορό και την τζαζ – δύο τεχνών που γεννήθηκαν στην Αμερική.

Το Alvin Ailey American Dance Theater θα παρουσιάσει για όλους τους λάτρεις του χορού, μερικά από τα αριστουργήματα του ρεπερτορίου του, συμπεριλαμβανομένων της παγκόσμιας πρεμιέρας «Members Do not Get Weary» και τη μοναδική χορογραφία του ίδιου του Alvin Ailey «Revelations», το πιο δημοφιλές έργο στην ιστορία του σύγχρονου χορού.

Στο Μέγαρο Μουσικής θα παρουσιαστούν 2 προγράμματα.

Το Α’ Πρόγραμμα περιλαμβάνει το “The Winter in Lisbon” του Billy Wilson, ένα ρυθμικό και πολύχρωμο εορτασμό του μεγάλου Dizzy Gillespie, το «Members Do not Get Weary» – παγκόσμια πρεμιέρα της χορογραφίας του Jamar Roberts, χορευτή του συγκροτήματος από το 2002 – σε μουσική του θρυλικού σαξοφωνίστα και συνθέτη John Coltrane, 50 χρόνια μετά το θάνατό του, το ντουέτο “Ella” του Robert Battle σε μουσική της Ella Fitzgerald.

Στο Β’ Πρόγραμμα θα απολαύσουμε τη δημιουργία του Alvin Ailey “Night’s Creature” (1975), ένα εκθαμβωτικό μπαλέτο σε μουσική του θρύλου της τζαζ Duke Ellington, το συγκλονιστικό σόλο του Robert Battle “In / Side”, που αναδεικνύει τη μουσική της Nina Simone και το πνευματικά φορτισμένο “Four Corners” του αγαπημένου χορογράφου Ronald K. Brown.

Και τα δύο προγράμματα κλείνουν με το «Revelations» του Alvin Ailey, μια χορογραφία-σταθμό του σύγχρονου χορού και της Αφροαμερικανικής κληρονομιάς.

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 25 ευρώ. Η προπώληση συνεχίζεται στο τηλέφωνο 211 800 5141, μέσω της σελίδας www.viva.gr, στα Ταμεία Μεγάρου Μουσικής κατά τις ημέρες των παραστάσεων και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της VIVA