Στη Βουλή διαβιβάστηκε την Τετάρτη η μήνυση κατά των πρώην υπουργών Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 98 άνθρωποι.

Τη μήνυση είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η Βαρβάρα Φύτρου, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Αντρέα που βρήκαν και οι τρεις τραγικό θάνατο στη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η μηνύτρια ζητά την τιμωρία των υπευθύνων για τον τραγικό χαμό της οικογένειάς της. Για το λόγο αυτό προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του τότε αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Επιπλέον στρέφεται και κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ενώ αταλογίζει ευθύνες και στους Σωτ. Ταρζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, και Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή.

«Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας  με ενδεχόμενο δόλο» δηλώνει ο συνήγορος.