Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Κλαούντιο Γκρατσιάνο.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η υφιστάμενη διμερής στρατιωτική συνεργασία καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της, ιδιαίτερα στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας της ΕΕ, στους τομείς Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο ιταλός ομόλογός του απένειμε στον κ. Αποστολάκη το μετάλλιο «Defence General Staff Joint Commendation Medal», ως αναγνώριση των υπηρεσιών του διεθνώς, και ειδικότερα για τη συμβολή του στην προαγωγή της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.